Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter
  • Ονοματεπώνυμο: ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • A.M.: ΥΔΝ1907
  • Πατρώνυμο: ΜΙΧΑΗΛ
  • Θέμα: Ανάπτυξη βιώσιμων παρεμβάσεων στη διαχείριση αποβλήτων επί του πλοίου στο πλαίσιο εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας στη ναυτιλία'.
  • Υπεύθυνος: ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  • Συμβ. Επιτροπή: ΧΛΩΜΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ ΕΡΝΕΣΤΟΣΠΥΡΙΔΩΝ

Η Κατερίνα Ευαγγελινού είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το ερευνητικό της θέμα αφορά στην ανάπτυξη βιώσιμων παρεμβάσεων στη διαχείριση αποβλήτων επί του πλοίου στο πλαίσιο εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας στη ναυτιλία.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με την εισαγωγή της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης σε παραγωγικούς κλάδους της ναυτιλίας και των λιμένων, την έννοια της αυτόαξιολόγησης στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στη ναυτιλία και τους λιμένες, κα.

Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης  και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στις Διεθνείς Μεταφορές και τα Ναυτιλιακά από το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών & Διεθνών Μεταφορών του Πανεπιστημίου της Ουαλίας στην Αγγλία (University of Wales, Cardiff Business School).

Έχει εργασθεί για μια 7ετία σε Τμήματα Marketing / Pricing ναυτιλιακών εταιριών, όπως της MAERSK HELLAS LTD – Ναυτιλιακό Πρακτορείο της πολυεθνικής MAERSK/ A.P. Moller Group και της NIVER LINES SHIPPING Co – Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας του Ομίλου Ευγενίδη.

Από το 2003 υπηρετεί στη Δημόσια Διοίκηση και ειδικότερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) και αποτελεί Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό με ειδικότητα Επιχειρησιακή Έρευνα & Μάρκετινγκ Υπήρξε εισηγήτρια σε επιλεγμένα θέματα της Διεύθυνσης Λιμενικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων και έχει υπηρετήσει σε θέσεις Προϊσταμένης στο Τμήμα Ναυτιλιακών Επενδύσεων, στο Τμήμα Οικονομικής Παρακολούθησης Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης και Εποπτευόμενων Φορέων Γενικής Κυβέρνησης ΥΝΑ, στο Τμήμα Εκκαθάρισης  Δαπανών Πλοηγικής Υπηρεσίας και στο Τμήμα Ανάπτυξης Λιμενικού Τομέα, ενώ τα τελευταία δυο έτη είναι Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οργάνωσης της Δημόσιας Αρχής Λιμένων του Υπουργείου.

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής της δραστηριότητας έχει εκπροσωπήσει το ΥΝΑΝΠ σε σημαντικό αριθμό Συμβουλίων και Επιτροπών και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομάδων εργασίας, προγραμμάτων, μελετών και οργάνων του δημοσίου τομέα.