Type and Press enter
Είπαν οι Απόφοιτοί μας

Home > Department > Είπαν οι Απόφοιτοί μας

Είπαν οι Απόφοιτοί μας

Manos Panou
Οι σπουδές μου από το τμήμα ναυτιλιακών με βοήθησαν να αποκτήσω μία βαθιά γνώση του ιδιαίτερου αυτού κλάδου της ναυτιλίας. Το πρόγραμμα σπουδών κάλυπτε σχεδόν όλους τους τομείς της αγοράς, ενώ το ακαδημαϊκό προσωπικό, προάγοντας συνεχώς την αριστεία, λειτούργησαν ως μέντορες κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα από τις σπουδές μου, ήταν η πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο κορυφαίων επαγγελματιών που έχουν αποφοιτήσει από το ίδιο τμήμα όλα αυτά τα χρόνια και που σήμερα διαπρέπουν στην παγκόσμια ναυτιλία.
Μάνος Πάνου
Commercial Director at TMS Cardiff Gas Ltd.
Aggelica Kemene
Αποφοίτησα από το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών το 2007 και δεν θα μπορούσα παρά να είμαι ευγνώμων για ένα πρόγραμμα σπουδών που πραγματικά είναι καθολικό ως προς τον κλάδο μας, ενώ παράλληλα σε προετοιμάζει και σε προβληματίζει θετικά για τα επόμενα βήματα της καριέρας σου! Παράλληλα, το κλίμα παραμένει φιλικό ως προς τους αποφοίτους ακόμα και μετά από χρόνια, δημιουργώντας μια σχέση με τον καθένα μας που δεν τελειώνει ποτέ.
Αγγέλικα Κεμενέ
Managing Partner at Kaiyo2 Capital, CEO at Optima-X Maritime Innovation Hub, Head of Market Analysis & Intelligence at Optima Shipping Services
Stamatis-Tsantanis
Είχα την τύχη να φοιτήσω στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς το 1990 που ήταν η πρώτη χρονιά ιδρύσεως του τμήματος, και αποφοίτησα το 1995. Το ιδιαίτερα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών μου έδωσε τις κατάλληλες βάσεις και τα απαραίτητα εφόδια για την μετέπειτα επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Είχα την τύχη ακόμα να γνωρίσω σημαντικές προσωπικότητες του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου με τους οποίους διατηρώ φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Επίσης δημιούργησα προσωπικές σχέσεις και μετέπειτα επαγγελματικές συνεργασίες με αρκετούς συμφοιτητές μου, πολλοί εκ των οποίων διαπρέπουν σήμερα στο ναυτιλιακό κλάδο. Ως ενεργό μέλος της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη δυναμική διείσδυση των αποφοίτων του εν λόγω τμήματος στις ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και για την επαγγελματική εξέλιξή τους.
Σταμάτης Τσαντάνης
CEO, Seanergy Maritime Holdings Corp.
Faye-Frangedis
Περήφανη απόφοιτος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πήρα το πτυχίο μου το 1995 και από τότε εργάζομαι στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία μέχρι το 2001 που εντάχθηκα στην Trafigura στην οποία υπηρετώ ως Διευθύνων Σύμβουλος του γραφείου της Εταιρείας στην Αθήνα. Είναι μεγάλη χαρά για μένα που έχω τώρα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους καθηγητές που με δίδαξαν όχι μόνο ναυτιλιακούς όρους και γνώσεις αλλά και ότι η αφοσίωση, η σκληρή δουλειά και η συνεργασία είναι απαραίτητα σε κάθε δουλειά που κάνουμε. Ευχαριστώ τον καθένα από εσάς που με βοήθησε να θέσω και να πετύχω τους στόχους μου!
Φαίη Φραγκέδη
Γενική Διευθύντρια Trafigura Maritime Ventures Αθήνα
Athina-Sirimi
The Department of Maritime Studies has been a life changing experience and opportunity at the same time. It did offer a range of learning opportunities for those with genuine interest in pursuing a carrier in the Maritime Industry. The structure of the various modules offered on each of the years of study were diverse, well-structured and taught by professors and assistants with genuine interest, not only on the strict learning part of the path to graduation. They were always open to listen, to discuss and to assist. The Department is the place for those who are drawn to the sea and would like to seek their place in the Maritime Industry, as it was for me.
Αθηνά Συρίμη
Head of Underwriting (Europe), London P&I Club
kollia
Εισήχθηκα στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών το 1990 (Α.Μ. Ν.90030) και αποφοίτησα το 1994. Οι σπουδές στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών ήταν καθοριστικές για την εξέλιξή μου, όχι μόνο για το εξαιρετικά ενδιαφέρον αντικείμενο αλλά και για το ζήλο, την αγάπη και το ενδιαφέρον των καθηγητών μας, κάποιοι από τους οποίους δίδασκαν τότε για πρώτη φορά. Ήταν και είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότι τους ζητηθεί.
Στεφανία Κόλλια
eleni-moutsatsou
Η πρώτη μου επαφή με το τμήμα ήταν το 1991 που εισήχθηκα μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.  Η σχολή αποτελούσε την πρώτη μου επιλογή και αποδείχθηκε άξια των προσδοκιών μου. Ακόμα και τότε που το τμήμα έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο, η εκπαίδευση από το άριστο προσωπικό και οι συμβουλές που μου πρόσφεραν αποτέλεσαν την βάση για μία καλή επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο.
Ελένη Μουτσάτσου
Υπεύθυνη Γραφείου Διεύθυνσης – Administration Head XRTC Business Consultants