Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter
24/05/2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Latsco Marine Management Inc.


Την Τρίτη 9 Μαΐου φοιτητές και  φοιτήτριες του ΠΜΣ στη «Ναυτιλία» του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθώς και οι διδάσκοντες του Προγράμματος Αναπ. Καθ. Ιωάννης Λαγούδης, Επικ. Καθ. Διονύσιος Πολέμης, Αναπ. Καθ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθ. Ιωάννης Θεοτοκάς, είχαν την χαρά να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ναυτιλιακής εταιρείας Latsco Marine Management, στο πλαίσιο οργανωμένης πολύωρης εκπαιδευτικής επίσκεψης, προετοιμασμένης από τα στελέχη του Τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σειρά παρουσιάσεων και να συζητήσουν, με τον κ. Αντώνη Γεωργανζτή, Chief Operating Officer της εταιρείας για την πορεία και την εξέλιξη της επιχείρησης, την κα Χρυσάνθη Θανοπούλου, Research Analyst, για την προσέγγιση της εταιρείας στην ανάλυση των ναυτιλιακών αγορών, τον κ. Ιάσωνα Ζαχαριουδάκη, Operational Technology & Energy Manager, για την απόδοση των πλοίων και την αξιοπιστία των δεδομένων και τον κ. Ιωάννη Πανώριο, Deputy Chief Operating Officer, για την παρακολούθηση των συμβολαίων και την επίδοση του στόλου στους λιμένες. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας και περιηγήθηκαν στον προσομοιωτή της γέφυρας από τον Καπτ. Δημήτρη Μανσόλα, Maritime Training Center Coordinator.

Μετά τις παρουσιάσεις οι φοιτητές και οι φοιτήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες γνωρίστηκαν και συζήτησαν με σειρά στελεχών της εταιρείας θέματα που αφορούν την οργάνωση, τη διοίκηση και τη λειτουργία της εταιρείας καθώς και τις τάσεις και προκλήσεις του ναυτιλιακού κλάδου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ειδικό workshop, κατά τη διάρκεια του οποίου τα στελέχη του Τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας παρουσίασαν και συζήτησαν με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες συμβουλές και πρακτικές για την επιτυχή είσοδό τους στην αγορά εργασίας της ναυτιλίας.

Θερμές ευχαριστίες στον Group HR Director της Latsco Κωνσταντίνο Καλαργυρό, στους HR Business Partner Βάνα Ταμπόν, Δέσποινα Γλούμη-Ατσαλάκη, Γιάννη Μοσχάτο και Νίκη Κωστιάνη, για το χρόνο που αφιέρωσαν για την προετοιμασία της επίσκεψης, αλλά και την υποδοχή και τη φροντίδα κατά τη διάρκεια της.

Ευχαριστούμε, επίσης, και όλα τα στελέχη της διοίκησης της εταιρείας για το χρόνο που αφιέρωσαν και τις γνώσεις που μετέδωσαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΠΜΣ «Ναυτιλία».

Η εκπαιδευτική επίσκεψη αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για όσους/ες συμμετείχαν!

Φωτογραφίες

MOIΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ