Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter
21/11/2023

Ημερίδα με θέμα: «Ανθρώπινο Δυναμικό στην Ναυτιλία – Τεχνολογία & Προκλήσεις» που διοργανώνει η WIMA (WorldwideIndustrial & Marine Association) στα πλαίσια της Έκθεσης των μελών της, στις 23 Νοεμβρίου και ώρα 14:00 στην ημερίδα στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ.


Στόχος της ημερίδας είναι να συζητήσουμε τις προκλήσεις, τις αλλαγές και τις ευκαιρίες που επιφέρει η τεχνολογία, στην καθημερινότητα των εργαζομένων στον κλάδο της ναυτιλίας και στον τρόπο που μπορεί να καλυφθεί το έλλειμα της απόκτησης της απαραίτητης γνώσης από τους εργαζόμενους στον κλάδο, ώστε αυτός να παραμείνει βιώσιμος.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν στο ευρύτερο cluster του χώρου της ναυτιλίας αλλά και οι ναυτιλιακές εταιρείες, αφορά την εύρεση εξειδικευμένου και ενημερωμένου προσωπικού. Ένας εκ των παραγόντων αυτού του προβλήματος είναι η ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ενσωμάτωση της στο κύκλο παραγωγής της ναυτιλίας, με συνέπεια την αδυναμία παρακολούθησης των αλλαγών αυτών από τους εργαζόμενους στον κλάδο. Θα πρέπει να αναδείξουμε το πρόβλημα και να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις. Θα είναι το ΑΙ ο παράγοντας που ως καταλύτης θα επιλύσει το πρόβλημα; Είναι μια πρόκληση για την ημερίδα μας.

Ενδεικτικά το πρόγραμμα και το πανελ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΕΤΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΟΛΠ | ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 11:00 -20:00
ΗΜΕΡΙΔΑ : «Ανθρώπινο Δυναμικό στην Ναυτιλία – Τεχνολογία & Προκλήσεις»

13:30 -14:00 ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
14:00 -14:05 ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ-
14:05 -15:05 ΣΥΖΗΤΗΣΗ με Συμμετέχοντες :Υφ. Παιδείας Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κ.Δόμνα Μιχαηλίδου, κ. Σπύρος Γκούμας | Πρόεδρος SQLearn,κ. Όλγα Σταυροπούλου Γενική Διευθύντρια HELMEPA, καθ. Γιάννης Θεοτοκάς, Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημήιου Πειραιώς, κ.Δανάη Μπεζεντάκου CEO Navigator Shipping Consultants & Founder YES Forum
15:05 -15:30 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
15:30 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ – B2B ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν και b2b συνεντεύξεις με εταιρείες – μέλη μας.
Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ταυτόχρονα θα υπάρχει στο χώρο και Έκθεση των μελών της WIMA. Η έκθεση τελείται υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, του Δήμου Πειραιά, του ΕΒΕΠ και του ΒΕΠ.

Λίγα λόγια για τη WIMA:
Η WIMA (Worldwide Industrial & Marine Association) είναι μία μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία η οποία γεννήθηκε το 2006. Δημιουργήθηκε με στόχο την καθιέρωση και προώθηση ενός καινοτόμου δικτύου πιστοποιημένων εταιρειών ναυτιλιακών δραστηριοτήτων με δυνατότητες παγκόσμιας εξυπηρέτησης, καλύπτοντας επιτυχώς κάθε κλάδο της ναυτιλίας.

Οι εταιρείες-μέλη της WIMA 50 στον αριθμό, δραστηριοποιούνται κυρίως στους εξής τομείς:

Κατασκευές και Μετασκευές Πλοίων – New buildings & Refitting

Επισκευές Πλοίων

Ανταλλακτικά και Εφόδια Πλοίων

Τεχνικές & Γενικές Ναυτιλιακές Υπηρεσίες

Παραγωγή Ναυτιλιακού Υλικού

Υπηρεσίες Yachting

…τα οποία ουσιαστικά μας επιτρέπουν να εξυπηρετήσουμε κάθε ζήτηση ναυτιλιακού χαρακτήρα.

MOIΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ