Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter
28/09/2021

Τελετή Ορκωμοσίας ΠΜΣ Ναυτιλία και MSc in Sustainability and Quality in Marine Industry του Πανεπιστημίου Πειραιώς


Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ναυτιλία» και «Sustainability and Quality in Marine Industry», του Tμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ, φορέων της Ναυτιλιακής Κοινότητας και της Αυτοδιοίκησης.

Κατά τον χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της τελετής η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην ορκωμοσία των αποφοίτων χαρακτηρίζοντας το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών ως ένα από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα στη Χώρα, καθώς είναι συνδεδεμένο με την πραγματική Οικονομία και τις ανάγκες της Ναυτιλίας. Οι Απόφοιτοι του Τμήματος απολαμβάνουν υψηλότατο ποσοστό απορρόφησης και απασχόλησης από τις επιχειρήσεις του Κλάδου της Ναυτιλίας.

Η Διευθύντρια του ΠΜΣ «Ναυτιλία» Καθηγήτρια Μαρία Μποϊλέ ευχαρίστησε τους Επίσημους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην Τελετή Καθομολόγησης των Αποφοίτων και σημείωσε ότι το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία του με τους εκπροσώπους της Ναυτιλιακής Αγοράς, με στόχο αφενός μεν η εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών να ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα στελεχών που έχει ανάγκη η Ναυτιλιακή Αγορά και αφετέρου οι απόφοιτοι να συνεχίσουν να έχουν υψηλές προοπτικές στο σημαντικό αυτό εργασιακό τομέα.

Στην εκδήλωση διαδοχικά χαιρέτισαν τους Αποφοίτους ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθ. Άγγελος Κότιος, ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Αλεξανδράτος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας Καθ. Άγγελος Παντουβάκης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Καθ. Ευστράτιος Παπαδημητρίου, η Διευθύντρια του ΠΜΣ «Sustainability and Quality in Marine Industry» Καθ. Φανή Σακελλαριάδου και η Διευθύντρια του ΠΜΣ «Ναυτιλία» Καθ. Μαρία Μποϊλέ.

Την Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης κ. Αντώνης Βενιέρης, η Πρόεδρος WISTA Hellas κα. Έλπη Πετράκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος Arcadia Shipmanagement Co. Ltd. Κ. Δημήτρης Ματθαίου (Διδάσκων του ΠΜΣ Ναυτιλία), ο Διευθύνων Σύμβουλος OnLine Data SA (Διδάσκων του ΠΜΣ Ναυτιλία) κ. Νικόλαος Ροδόπουλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος HSA (Διδάσκων του ΠΜΣ Ναυτιλία) κ. Νικόλαος Πενθερουδάκης, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος Navigator Shipping Consultants Ltd. κα. Δανάη Μπεζαντάκου.

Η τελετή πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις του νόμου για τον περιορισμό της διάδοσης του CoVID-19.

Περισσότερα στο https://events.unipi.gr/el/activities/139-sustainability-and-quality-in-marine-industry-unipi-msc

Φωτογραφίες

MOIΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ