Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter
Affiliated members

 

Ο Καθηγητής Ηλίας Βλάχος, απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα στις Επιστήμες Διοίκησης, εξειδικευμένος στη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, από το Πανεπιστήμιο Cranfield (Ηνωμένο Βασίλειο). Διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, έχοντας εργαστεί σε κορυφαία πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στην Ευρώπη και την Κίνα. Συγκεκριμένα, έχει εργαστεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Leeds, στη Σχολή Επιχειρήσεων του Newcastle (στις κορυφαίες 100 στο Ηνωμένο Βασίλειο), και στο Πανεπιστήμιο του Liverpool.

Ο Καθηγητής Βλάχος έχει διατελέσει σε διάφορες ανώτερες ερευνητικές θέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του: Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων στη Διοίκηση στη Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Leeds, Επικεφαλής Ερευνών και Εταιρικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Northumbria, Διαχειριστής Διεθνών Συνεδρίων και Διευθυντής Ερευνών σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ. Έχει επίσης επιβλέψει πολλές διδακτορικές διατριβές στη Βιώσιμη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και είναι συγγραφέας πάνω από 100 άρθρων και μελετών που έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία διεθνή περιοδικά όπως: Journal of Cleaner Production, International Journal of Logistics Research and Applications, Production Planning & Control, Journal of Operations Management, Logistics and Transportation Review, Tourism Management.Επιπλέον, έχει πολυετή εμπειρία συνεργασίας με μεγάλες εταιρείες στον αγροδιατροφικό τομέα και άλλες βιομηχανίες, όπως οι Morrisons, SAP, Unilever και Procter & Gamble. Εκπαιδεύει τακτικά επαγγελματίες σε θέματα όπως η Διαχείριση και Στρατηγική Εφοδιαστικής Αλυσίδας, η Συνεχής Βελτίωση (Lean Thinking), η Χρήση της Τεχνολογίας και τα ERP στην Καινοτομία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.Ο Καθηγητής Βλάχος εντάχθηκε στην Excelia Business School το 2018, ως Καθηγητής, ενώ συνεχίζει με όλες τις άλλες συναφείς δραστηριότητές του. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» (η οποία πρόσφατα κέρδισε ένα ερευνητικό έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη του μέλλοντος του ευρωπαϊκού αγροδιατροφικού τομέα), και της επιστημονικής ομάδας εργασίας «Sustainable Food Processing and Packaging», που συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βασικούς ευρωπαϊκούς εταίρους στον αγροδιατροφικό τομέα για την προώθηση της καινοτομίας και των στρατηγικών μοντέλων.

Ο Κωνσταντίνος Ζερβουδάκης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα «Multi-objective algorithms for optimal product line design». Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα της Επιχειρησιακής Έρευνας από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό για τη διδασκαλία θεματικών ενοτήτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2022, όπως για παράδειγμα στη θεματική ενότητα «IME53: New Product Development» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος [IME] Innovation Management and Entrepreneurship που παρέχεται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στη θεματική ενότητα «Innovation Economics» του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, [MTIM] Master of Technology & Innovation Management της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και στη θεματική ενότητα «Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας» που παρέχεται από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Έχει συμμετάσχει σε προηγούμενα ερευνητικά προγράμματα, όπως το «Ναυτιλιακή Διοικητική, 2ος Κύκλος» (κ.ε. C321) του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Πανελλήνιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό πρόγραμμα «Θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές στη διδακτική της ανάγνωσης» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει δημοσιευμένο έργο σε πρακτικά συνεδρίων και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως τα “European Journal of Operational Research”, “Computer Applications in Engineering Education”, “Engineering with Computers”, “Computers & Industrial Engineering” και “Journal of the Operational Research Society”. Επιπλέον, είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (π.χ., Heliyon, Expert Systems with Applications, Journal of Computational Science, Applied Soft Computing, Computers & Industrial Engineering κ.α.). Τέλος, έχει βραβευτεί για το επιστημονικό του έργο από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (2017) και από τον Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (2019).