Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter
Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία

Αρχική Σελίδα > Έρευνα > Ερευνητικά Εργαστήρια > Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία

Γρ. Λαμπράκη και Διστόμου 21, Αίθουσα 101

Διευθύντρια: Καθ. Μαρία Μποϊλέ


Αναπ. Διευθυντής: Αναπλ. Καθ. Αλέξανδρος Αρτίκης


Υποψήφιοι Διδάκτορες: 

 

Ελευθέριος Σδουκόπουλος 

Έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright για τη διεξαγωγή μέρους της διδακτορικής του διατριβής στις Η.Π.Α. Ο κ. Σδουκόπουλος, έλαβε υποτροφία ως «Doctoral Dissertation Visiting Research Student» και επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Μέμφις (Οκτ 2018 – Ιαν 2019) όπου διεξήγαγε έρευνα αναφορικά με την αξιολόγηση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας χερσαίων διαδρόμων και δικτύων διασύνδεσης λιμένων με την ενδοχώρα τους, στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής υπό τη επίβλεψη της Καθ. Μαρίας Μποϊλέ και του Αναπλ. Καθ. Μιχάλη Γκόλια που τον υποδέχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μέμφις.  Είναι Συνεργάτης Ερευνητής και επικεφαλής εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (https://www.imet.gr/index.php/el/news-el-2/365-sdouk-scholarship-el).


Doctoral Dissertation Visiting Research Student, E. Sdoukopoulos, Memphis University, US


Άγγελος Αγγελακάκης

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος κυκλοφοριακών μελετών σε Ελλάδα και Κύπρο σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες. Το 2019 παρακολούθησε με υποτροφία το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Maritime and Port Security”, διάρκειας 14 ημερών, που διοργανώθηκε από το Centre for Transport and Maritime Studies του Galilee International Management Institute στο Ισραήλ. Είναι Συνεργάτης Ερευνητής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.


Βασιλική Μαρία Πέρρα

Είναι Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης με εξειδίκευση στην Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη και στις Τεχνικές και Μεθόδους Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Διαχείρισης του Χώρου, καθώς επίσης έχει λάβει πιστοποίηση γνώσης στην Ανάλυση Δεδομένων (Data Science & Data Engineering) από το Technology College of Athens. Από το 2018 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.


Κωνσταντία Καραγκούνη

Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Χωροταξίας και Ανάπτυξης, απόφοιτη της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) (2017), με Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον ”Σχεδιασμό, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών”, επίσης από την Πολυτεχνική Σχολή, ΑΠΘ (2018). Το 2017 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο ερευνητικό εργαστήριο ENTPE του Πανεπιστημίου της Λυών στη Γαλλία. Επιπλέον, το 2018 ολοκλήρωσε με επιτυχία το τρίμηνο επιμορφωτικό σεμινάριο που διεξήγαγε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Ελλάδας με θέμα «Εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων» συνδυάζοντας παρακολούθηση θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής άσκησης ταυτόχρονα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Έχει επαγγελματική εμπειρία στον συντονισμό/διαχείριση και υλοποίηση ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (HORIZON, Interreg Europe κλπ.) και από τον Απρίλιο του 2020 είναι μέλος του ΕΚΕΤΑ/Ι.ΜΕΤ., όπου συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα και τις θαλάσσιες μεταφορές.


Ανδρέας Κουβαράς

Αποφοίτησε ως αριστούχος από το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά το 2017 και τιμήθηκε με την υποτροφία ΣΕΒΑΣΜΙΑ ΡΕΓΚΟΣ (Propeller Club of the U.S. International Port of Piraeus). Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Εμπορικού Δικαίου (με ειδίκευση το Ναυτικό Δίκαιο) της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, σπουδάζει σε προπτυχιακό επίπεδο στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα Πληροφοριακά Συστήματα του Linnaeus University. Τέλος, το 2017 συμμετείχε στην συγγραφή του κεφαλαίου “Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός” στο συλλογικό έργο “Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση σε τομείς κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελλάδας: Αγροτική Παραγωγή, Τουρισμός, Θαλάσσια Πολιτική” που συνέστησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2014-17).

Νέος εξοπλισμός για το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία

 

Το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας θα αποκτήσει εξοπλισμό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ που θα περιλαμβάνει: αυτόνομο σκάφος, σύστημα Drone, και τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο. Η GlobalSim, εταιρία με διεθνή παρουσία σε 6 ηπείρους η οποία έχει κατασκευάσει και παράγει μερικούς από τους μεγαλύτερους και πιο ρεαλιστικούς προσομοιωτές γερανών στον κόσμο, θα παρέχει εξοπλισμό συστήματος προσομοιωτή εκπαίδευσης που μεταξύ άλλον θα περιλαμβάνει προσομοιωτή πλήρους αποστολής, αυτόνομο προσομοιωτή RoRo, σταθμό εκπαιδευτή καθώς και μοντέλα λογισμικού και στοιχεία ελέγχου.

Αναλυτικότερα, το αυτόνομο σκάφος τύπου WAMV 16 ASV χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σταθερότερα σκάφη της κατηγορίας του, με εύκολη φορητότητα και ευελιξία, καθιστώντας το χρήσιμο σε εφαρμογές όπως marine surveys, άμυνας και ναυτικής ασφάλειας, καθώς και έρευνας και ανάπτυξης του τομέα της ρομποτικής. Το τετρακόπτερο σύστημα Drone (MATRICE 300 RTK) είναι η νεότερη εμπορική πλατφόρμα drone εμπνευσμένη από σύγχρονα αεροπορικά συστήματα, προσφέροντας δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, για περισσότερα από 55 λεπτά πτήσης. Μπορεί να βρει εφαρμογή στην κατάσβεση πυρκαγιών, σε συνθήκες έρευνας και διάσωσης, ελέγχου νομοθετικών εφαρμογών, έρευνας σε συστήματα ηλεκτροδότησης και αγωγών αερίου και πετρελαίου.

To τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο (Guardian MiniROV), με 4 οριζόντιους και 1 κάθετο προωθητήρα, φέρει 2 έγχρωμες βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας, με LED φωτισμό, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για αποστολές μεγάλης εμβέλειας, περισσότερων από 400 μέτρων.

Βασικό στοιχείο του συστήματος προσομοιωτή εκπαίδευσης αποτελεί ο σταθμός εκπαιδευτή. Εκπαιδευτές και παρατηρητές μπορούν να παρακολουθούν τις ενέργειες ενός εκπαιδευόμενου στον προσομοιωτή, υπό διαφορετικά σενάρια, καθώς το περιβάλλον εκπαίδευσης μπορεί να ελεγχθεί πλήρως.

Ο προσομοιωτής πλήρους αποστολής έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει μαθητές σε πολλούς τύπους εξοπλισμού. Ο εκπαιδευτικός σταθμός είναι ειδικά διαμορφωμένος και εξοπλισμένος με επτά οθόνες, καρέκλα χειριστή, και αυθεντικά συστήματα, έτσι ώστε να μοιάζει με ακρίβεια στο μέγεθος και τη διάταξη της πραγματικής καμπίνας χειριστή. Τα μοντέλα λογισμικού περιλαμβάνουν διάφορα είδη εξοπλισμού: γερανογέφυρα φορτοεκφόρτωσης πλοίου, γερανογέφυρα στοιβασίας επί σιδηροτροχιών, όχημα στοιβασίας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, περονοφόρο ανυψωτικό, λειτουργίες RoRo, και σενάρια αυτοματοποιημένων λειτουργιών.

Ειδικά, ο αυτόνομος προσομοιωτής RoRo, μέσω της εικονικής πραγματικότητας, παρέχει την δυνατότητα προσομοίωσης του πλοίου, την 3D απεικόνιση στο εσωτερικό και εξωτερικό του καθώς και σε διαδικασίες όπως η φόρτωση και εκφόρτωση φορτίου. Στον ειδικά σχεδιασμένο επεξεργαστή σεναρίου, ο εκπαιδευτής, σε όλα τα παραπάνω μοντέλα, μπορεί να ελέγξει παράγοντες όπως η ώρα της ημέρας, η ορατότητα, ο άνεμος, καθώς και άλλα καιρικά φαινόμενα, ενώ το σενάριο μπορεί να συμπληρώνεται με επιπρόσθετες παραμέτρους όπως πλοία, γερανούς, πεζούς, και φορτία.

Τα αποτελέσματα της χρήσης του παραπάνω εξοπλισμού, θα επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά τη θέση του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, ως προς την συμβολή του στην εκπαίδευση νέων με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση στο χώρο της ναυτιλίας, καθώς και στην παροχή έρευνας υψηλής ποιότητας από το εργαστήριο μας.

Ενεργά Έργα

  • Title: “BLUE AIR”, Interreg V- B Adriatic- Ionian Programme, in collaboration with Area Science Park – Trieste
  • Study on the Capacity for Greening of European Sea Ports με φορέα Χρηματοδότησης European Commission, DG Mobility and Transport (MOVE)

Προτάσεις υπό αξιολόγηση

  • «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 ΔΡΑΣΗ ¨ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ¨- ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: ‘Ανάπτυξη Καινοτόμων & Διαδραστικών Υπηρεσιών για την Προβολή και την Προώθηση της Ιστορίας της Ελληνικής Ναυτιλίας’ – MOTIONS»

  • HORIZON-CL5-2021-D6-01-07 (Safe, Resilient Transport and Smart Mobility services for passengers and goods)- Proposal acronym: CONFIDENT

Ολοκληρωμένα Έργα

  • Συμμετοχή συνεργάτη στην υποστήριξη της ΟΛΘ ΑΕ για την υλοποίηση των δράσεων του ευρωπαϊκού έργου Port IoT for Environmental Leverage – PIXEL (Project Grant Agreement Nr 769355 που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon 2020-MG–2016-2017/H2020-MG-2017). Αναθέτουσα Αρχή: Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ.
  • Proposal for a Sectoral Study on the potential of Agrologistics in Greece σε συνεργασία με τους CERTH, EXANTAS, AMERICAN FARM SCHOOL EDUCATIONAL INSTITUTE & RUTGERS THE STATE UNIVERSITY OF NEW JERSEY

«Συνεργασία του Εργαστηρίου Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, σε χώρο του οποίου έχουν εγκατασταθεί και θα λειτουργούν προσομοιωτές, για την εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων στο χειρισμό όλων των μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης. Διαβάστε περισσότερα»


Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία (ΕΠΑΝ) του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποίησε υποβρύχια επιθεώρηση τμήματος ναυαγίου στον κόλπο της Ελευσίνας, κάνοντας χρήση του νέου του εξοπλισμού.


Το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Διαδικτυακό Εργαστήριο διασυνοριακής συνεργασίας για την Γαλάζια Ανάπτυξη στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 στις 17:00. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της σημασίας ολοκλήρωσης των πολιτικών καινοτομίας στην Γαλάζια Ανάπτυξη και η διερεύνηση των ευκαιριών και προκλήσεων που υπάρχουν στο πεδίο αυτό για την ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας φορέων της Ελλάδας με άλλες χώρες της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε φορείς του τετραπλού έλικα που εμπλέκονται ή ενδιαφέρονται για τους τομείς της γαλάζιας οικονομίας και την ενσωμάτωση σε αυτούς καινοτόμων λύσεων και δραστηριοτήτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου BLUEAIR, το οποίο υλοποιείται μέσω του Προγράμματος Interreg ADRION και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας ΙΙ. Το έργο αποσκοπεί στην ολοκλήρωση των πολιτικών καινοτομίας στη Γαλάζια Ανάπτυξη στην μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου μέσα από την κατάρτιση μιας Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (S3) σε επίπεδο μακρο-περιφέρειας. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή σας παρακαλείσθε να εγγραφείτε εδώ.


«Το BLUEAIR σε συνεργασία με την Living Prospects Ltd σχεδιάζουν την διαδικασία αμοιβαίας μάθησης για τις καινοτόμες πολιτικές στη Γαλάζια Ανάπτυξη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://blueair.adrioninterreg.eu/news/co-designing-the-blueair-mutual-learning-process-on-blue-growth-innovation-policies»


«Εδώ μπορείτε να βρείτε το φυλλάδιο του έργου BLUEAIR!».


«Δημοσιεύθηκε η Έκθεση Αναγνώρισης Βέλτιστης Πρακτικής και Συγκριτικής αξιολόγησης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://blueair.adrioninterreg.eu/activities/best-practice-identification-and-benchmarking-report-published».


Παρουσίαση του έργου BLUEAIR στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της FBiH


Πώς επιτυγχάνεται μια συνεκτική πολιτική καινοτομίας στην Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου; Μάθετε περισσότερα https://blueair.adrioninterreg.eu/news/how-to-achieve-a-coherent-innovation-policy-in-the-adriatic-ionian-region


BlueAir Launch Event την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 09.00 π.μ. Δηλώστε συμμετοχή στo https://us02web.zoom.us/j/81273363238?pwd=VHRVZ3Z0Y0I2eUUrRUp6Q2JkMXVudz09&fbclid=IwAR0oxMU5LMaFnhsVniDBXMEqQ4PjqJu3LKeYUy89Ls62U1RfADHPmVDlv-c#success


Παρουσίαση του BLUEAIR στο 3ο SMARTY Interregional Policy Brokerage. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://blueair.adrioninterreg.eu/news/blueair-project-presented-on-3rd-smarty-interregional-policy-brokerage


Παρουσίαση του πρώτου δελτίου τύπου του BLUEAIR. Ενημερωθείτε για περισσότερα εδώ (https://blueair.adrioninterreg.eu/news/first-blueair-press-release)


Παρουσίαση του BLUEAIR στο 3ο SMARTY Interregional Policy Brokerage. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το (https://blueair.adrioninterreg.eu/news/blueair-project-presented-on-3rd-smarty-interregional-policy-brokerage).


Συμμετοχή της διευθύντριας του Εργαστηρίου, Καθ. Μ. Μποϊλέ στην 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης


“BLUE AIR Project: Support the development of a regional innovation system for the Adriatic-Ionian area” (https://blueair.adrioninterreg.eu/news/the-first-steering-group-sg-meeting-was-held).


«Παρουσίαση του έργου BLUE AIR στο 6ο Forum στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου»  (https://blueair.adrioninterreg.eu/news/blueair-project-presented-on-the-6th-forum-of-the-eu-strategy-for-the-adriatic-and-ionian-region).


Το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και με το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ διοργάνωσε Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Επιστημονική Έρευνα και η Επαγγελματική Κατάρτιση στο Λιμενικό Τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική – Μια Συνδυασμένη Πρωτοβουλία» που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας  μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ  και του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ» (https://www.imet.gr/index.php/el/news-el-2/497-mou-papi-imet-el).


Έγκριση πρότασης για απόκτηση μεγάλου εξοπλισμού (προσομοιωτής χρήσης διαφόρων τύπων μηχανημάτων, αυτοματισμών, ειδικού εξοπλισμού και τεχνολογιών και αυτόνομο μη-επανδρωμένο σκάφος)


Η διευθύντρια του εργαστηρίου Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία, Καθ. Μαρία Μποϊλέ παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής το θέμα της “αποτύπωσης των τάσεων της λιμενικής βιομηχανίας, με επίκεντρο τα “έξυπνα λιμάνια” (https://www.imet.gr/index.php/el/news-el-2/657-hit-presentation-at-the-hellenic-parliament-s-committee-on-regions-2020-el).


Validation Workshop-Συγκριτική αξιολόγηση Πολιτικών Καινοτομίας στις Μακροπεριοχές/Θαλάσσιες Λεκάνες της Ε.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://blueair.adrioninterreg.eu/events/benchmarking-of-innovation-policies-in-eu-macroregions-sea-basins-validation-workshop

Το εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία έχει αναπτύξει συνεργασίες με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της ημεδαπής και αλλοδαπής έχοντας προσφέρει διδακτικό έργο ή/και έχοντας αναπτύξει κοινές ερευνητικές δράσεις:

Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)


Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Πειραιώς – ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ – Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ»

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Πειραιώς – ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ – Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ»

Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ

 


 

Center for Advanced Infrastructure and Transportation (CAIT), Rutgers University, US


International European Maritime and Port Security Program, Galilee International Management Institute (GIMI), Israel

International European Maritime and Port Security Program, Galilee International Management Institute (GIMI), Israel

Galilee International Management Institute (GIMI), Israel

Το εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία έχει επίσης αναπτύξει συνεργασίες με πλήθος ιδιωτικών και δημόσιων φορέων καθώς και με Ευρωπαϊκά και Διεθνή Ινστιτούτα, Ερευνητικά Κέντρα και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.