Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter
Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία

Αρχική Σελίδα > Έρευνα > Ερευνητικά Εργαστήρια > Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία

Γρ. Λαμπράκη και Διστόμου 21, Αίθουσα 101

Διευθύντρια: Καθ. Μαρία Μποϊλέ


Αναπ. Διευθυντής: Επικ. Καθ. Αλέξανδρος Αρτίκης


Υποψήφιοι Διδάκτορες: 

Ελευθέριος Σδουκόπουλος 

Έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright για τη διεξαγωγή μέρους της διδακτορικής του διατριβής στις Η.Π.Α. Ο κ. Σδουκόπουλος, έλαβε υποτροφία ως «Doctoral Dissertation Visiting Research Student» και επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Μέμφις (Οκτ 2018 – Ιαν 2019) όπου διεξήγαγε έρευνα αναφορικά με την αξιολόγηση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας χερσαίων διαδρόμων και δικτύων διασύνδεσης λιμένων με την ενδοχώρα τους, στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής υπό τη επίβλεψη της Καθ. Μαρίας Μποϊλέ και του Αναπλ. Καθ. Μιχάλη Γκόλια που τον υποδέχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μέμφις.  Είναι Συνεργάτης Ερευνητής και επικεφαλής εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (https://www.imet.gr/index.php/el/news-el-2/365-sdouk-scholarship-el).

Doctoral Dissertation Visiting Research Student, E. Sdoukopoulos, Memphis University, US

Άγγελος Αγγελακάκης

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος κυκλοφοριακών μελετών σε Ελλάδα και Κύπρο σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες. Το 2019 παρακολούθησε με υποτροφία το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Maritime and Port Security”, διάρκειας 14 ημερών, που διοργανώθηκε από το Centre for Transport and Maritime Studies του Galilee International Management Institute στο Ισραήλ. Είναι Συνεργάτης Ερευνητής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

  • Προσομοιωτής χρήσης διαφόρων τύπων μηχανημάτων, αυτοματισμών, ειδικού εξοπλισμού και τεχνολογιών
  • Αυτόνομο μη-επανδρωμένο σκάφος
  • 15 Οθόνες LED TURBOX 18.5” TX-185DST
  • 15 Turbo X Cerberus G300

Ενεργά Έργα

  • Συμμετοχή συνεργάτη στην υποστήριξη της ΟΛΘ ΑΕ για την υλοποίηση των δράσεων του ευρωπαϊκού έργου Port IoT for Environmental Leverage – PIXEL (Project Grant Agreement Nr 769355 που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon 2020-MG2016-2017/H2020-MG-2017). Αναθέτουσα ΑρχήΟργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ.  
  • New Agriculture for a New Generation – Sectoral Study on the potential of Agrologistics in Greece. Sectoral study in the context of a Rutgers University grant, funded by the Stavros Niarchos Foundation. 

Προτάσεις υπό αξιολόγηση

  • Title: “Integrated Business, Economics, administration and Environmental Science for African universities mobility”, Pan-African Programme, in collaboration with Arab Academy for Science, Technology and Maritime Transport 
  • Title: “BLUE AIR”, Interreg V- B Adriatic- Ionian Programme, in collaboration with Area Science Park – Trieste

Το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και με το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ διοργάνωσε Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Επιστημονική Έρευνα και η Επαγγελματική Κατάρτιση στο Λιμενικό Τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική – Μια Συνδυασμένη Πρωτοβουλία» που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας  μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ  και του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ» (https://www.imet.gr/index.php/el/news-el-2/497-mou-papi-imet-el).


Έγκριση πρότασης για απόκτηση μεγάλου εξοπλισμού (προσομοιωτής χρήσης διαφόρων τύπων μηχανημάτων, αυτοματισμών, ειδικού εξοπλισμού και τεχνολογιών και αυτόνομο μη-επανδρωμένο σκάφος)


Η διευθύντρια του εργαστηρίου Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία, Καθ. Μαρία Μποϊλέ παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής το θέμα της “αποτύπωσης των τάσεων της λιμενικής βιομηχανίας, με επίκεντρο τα “έξυπνα λιμάνια” (https://www.imet.gr/index.php/el/news-el-2/657-hit-presentation-at-the-hellenic-parliament-s-committee-on-regions-2020-el).

Το εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία έχει αναπτύξει συνεργασίες με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της ημεδαπής και αλλοδαπής έχοντας προσφέρει διδακτικό έργο ή/και έχοντας αναπτύξει κοινές ερευνητικές δράσεις:

Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)


Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Πειραιώς – ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ – Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ»


Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων», ειδίκευση «Διαχείριση Παράκτιας Ζώνης Λιμένων»


Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – ΠΜΣ «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη, Διοίκηση Λιμένων»


Center for Advanced Infrastructure and Transportation (CAIT), Rutgers University, US


Galilee International Management Institute (GIMI), Israel

Διεθνές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Maritime and Port Security, Galilee International Management Institute (GIMI), Israel

Το εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία έχει επίσης αναπτύξει συνεργασίες με πλήθος ιδιωτικών και δημόσιων φορέων καθώς και με Ευρωπαϊκά και Διεθνή Ινστιτούτα, Ερευνητικά Κέντρα και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.